Astaksantiini – vahvin luonnosta löytyvä antioksidantti

Miksi tarvitsemme antioksidantteja?

Elimistössämme syntyy jatkuvasti suuri määrä reaktiivisia happiyhdisteitä osana normaalia aineenvaihduntaa. Nykyaikainen elämäntapa, johon liittyy usein stressiä, ilmansaasteita, alkoholia tai rankkaa liikuntaa, lisää hapettumisen synnyttämien haitallisten aineiden määrää kehossa. Antioksidantit toimivat kehomme puolustusjärjestelmänä neutralisoimalla näitä kehossa syntyviä haitallisia yhdisteitä.

Joitain antioksidantteja kehomme osaa tuottaa itse, kun taas toisia on mahdollista saada vain ravinnosta. Runsaasti antioksidantteja sisältäviä ruoka-aineita ovat esimerkiksi marjat, hedelmät, pähkinät, vihannekset ja mausteet. Yksi luonnon voimakkaimmista antioksidanteista, astaksantiini, on peräisin mikrolevästä.

Astaksantiini  on huomattavasti voimakkaampi antioksidantti kuin C-vitamiini

Astaksantiini on yksi vahvimmista luonnosta löytyvistä antioksidanteista. Antioksidantin tehokkuudesta kertoo se, että se on jopa 6100 kertaa voimakkaampi kuin hyvin tunnettu antioksidantti, C-vitamiini. Se on antioksidanteista tehokkain neutralisoimaan kehon haitallisia yhdisteitä, kuten reaktiivisia happiyhdisteitä.

Astaksantiini on luonnossa esiintyvä punainen pigmentti, joka toimii voimakkaana antioksidanttina. Altistuessaan auringonvalolle, kasvit tuottavat suojautuakseen väriaineita, joita kutsutaan karotenoideiksi. Astaksantiini on yksi näistä väriaineista, ja sitä tuottavat erityisesti mikrolevät.

Astaksantiini on varsinainen luonnon oma superantioksidantti ja tehokas E-vitamiini, joka auttaa ylläpitämään hyvää terveyttä monin eri tavoin. Elimistö saa astaksantiinista tehokasta suojaa solujen hapettumisstressiä vastaan suoraan solukalvon rasvakerrosten välissä.

Astaksantiinin hyödyt ovat moninaisia, sillä sen on laskettu olevan monin verroin tehokkaampi antioksidantti kuin C-vitamiinin. Vastustuskyky on tietysti yksi asia, johon siitä voi saada tehokasta potkua, mutta lisäksi nivelet saattavat hyötyä astaksantiinista esim. nivelrikkotapauksissa. Superantioksidantin positiivisia vaikutuksia on tutkittu myös näkökykyyn ja yleiseen jaksamiseen liittyen.

Astaksantiinin lähteet

Astaksantiinin luonnollisia lähteitä ovat mm. äyriäiset ja lohi. Tämä johtuu siitä, että ne syövät runsaasti astaksantiinia sisältävää Haematococcus pluvialis -levää. Kyseinen levä tuottaa punertavan sävyistä astaksantiinia suojellakseen itseään esimerkiksi auringosta tulevaa voimakasta ultraviolettisäteilyä vastaan. Lisäravinteena paras teho saadaan suoraan levästä.

Suosi vain luonnonmukaista astaksantiinia

On aina tärkeää varmistua siitä, että käyttämäsi astaksantiini on viljellystä levästä tarkasti tehty 100 % luonnontuote eikä synteettisesti valmistettua – tämä vaikuttaa suoraan tuotteen laatuun ja tehokkuuteen.

Hyvinvointisi.fi suosittelee Suomessa valmistettua Luontaistukun astaksantiinia. Se on Haematococcus pluvialis -mikrolevästä saatua luonnollista astaksantiinia. Valmistusprosessissa astaksantiinia ”ärsytetään”, jolloin levän ominaisuudet aktivoituvat ja kehittyvät. Luonnollisen astaksantiinin valmistusprosessi on tarkka ja sillä on merkitystä tuotteen laatuun. Luontaistukun astaksantiini on Haematococcus pluvialis-nimisen mikrolevän tuottamaa luonnollista astaksantiinia.

Voit tutustua tuotteeseen tästä