Kehonhuolto kotona- verkkokurssilla opit tekemään itse

Kotona hierontaa, venyttelyä ja hyvinvointia!

Verkkokurssilta saat hyvät ohjeet, kuinka voit kotona helpottaa ystäväsi kireätä kehoa ilman apuvälineitä. Helpot videot ja yksinkertaiset ohjeet.

Mitä on kehonhuolto kotona?

Tämän verkkokurssin kokonaisuus koostuu kolmesta osiosta, mutta voit myös osallistua erikseen haluamaasi osioihin.

Kurssin osiot:

 • Kädet kuntoon
 • Jalat kuntoon
 • Hartiaseutu kuntoon

=> Nämä kokonaisuutena koostavat kehonhuoltoa kotona -verkkokurssin.

Hierominen ja venyttelyt lisäävät kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Jos haluat pitää itsesi ja läheisesi lihakset kunnossa, jatka lukemista!

 • Taas on pääkipeä?
 • Lihakset ihan jumissa, kipuja ja liikerajoituksia?
 • Kädet tai jalat kaipaavat huomiota?

Nyt taitaisi siis olla aika laittaa koko keho huoltoon turvallisesti kotoa käsin itsellesi, puolisollesi tai ystävällesi. Meidän ammattihierojien- ja kosmetologin toteuttama kehonhuoltoa kotona -verkkokurssi antaa Sinulle valmiudet tehdä tehokasta hierontaa ja venyttelyä kotioloissa

Saat myös hyviä kehonhuoltovinkkejä kosmetologiltamme. Sinun EI siis tarvitse olla alan ammattilainen tai ammattilaiseksi pyrkivä osallistuaksesi kurssille, vaan tämä kurssi on tarkoitettu kotioloihin kaikille omasta- ja läheisen hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Mikä olisikaan tärkeämpää kuin omasta- ja läheisten hyvinvoinnista huolehtiminen?

 • Jokaisella on joskus lihakset jumissa tai kroppa kaipaa muuta hemmottelua tai hoitoa. Kurssin oppeja voit hyödyntää monipuolisesti jokapäiväisessä elämässä!
 • Käy kurssi omassa tahdissasi missä ja milloin vain. Kurssi käydään videoiden välityksellä, joihin saat katseluoikeuden kun olemme vahvistaneet tilauksesi.
 • Edullinen kokonaishyvinvointia tukeva kurssi (kaikki kolme osiota)

Mitä hyötyä kehonhuollosta on?

Kehonhuoltoon kuuluvat kehoon liittyvät useat erilaiset hyvinvointia lisäävät toimet. Yksi näistä on hieronta. Kireät lihakset aiheuttavat usein kipua ja liikerajoituksia. Jos ylävartalon lihakset ovat jumissa, se usein haittaa myös yöunia ja tulee muitakin oireita, kuten huimausta. Pitämällä lihaksista ja koko kehosta huolta, voit parantaa elämänlaatua huomattavasti. Tähän auttaa säännöllinen hieronta ja venyttely.

Liian usein unohdetaan myös käsien ja jalkojen hyvinvointi. Käsistä ja jaloista on tärkeää pitää huolta, jotta toimintakyky säilyy.

Kurssin avulla voit saada helpotusta mm. seuraaviin vaivoihin:

 • Ylävartalo: Jännitysniskapäänsärky, hartiajumit, selkäjumit, epämääräinen huimaus tai -huono olo, “pipokireys”, käsien jumit ja säryt sekä purentalihasten kireys jne.
 • Alavartalo: Pohkeiden kireys ja oudot krampit, väsyneet- ja levottomat jalat, turvotus sekä tukkoisuuden tunne lihaksissa jne.

Kurssilla

 • Opit hierontaotteet ja -paikat sekä “itseäsi säästävän” hieronnan – hieromisesta tulee kivempaa molemmille!​
 • Saat paljon kosmetologin vinkkejä itsehoitotuotteiden käyttöön, sekä mm. tietoa- ja ratkaisuja yleisimpiin jalkojen ja käsien ongelmiin
 • Syvävenyttely-ohjeita kehonhuoltoon
 • Opit asioita, joita et ole ehkä koskaan tullut ajatelleeksi!

Kurssin hyödyt sinulle

 • Voit tehdä hierontaa kotona vaikka puolison tai ystävän kanssa – hierominen on kivaa ja helppoa!
 • Sinun ei tarvitse välttämättä lähteä hierojalle, sillä jos käyt kurssin vaikka puolisosi kanssa, voitte hieroa kotona toisianne.
 • Säästät hurjia summia hieromalla kotona itse ja myös hierottavan elämänlaatu paranee!
 • Venyttely- ja muut kehonhuollon ohjeet auttavat pitämään kroppasi kunnossa.

Hartiaseutu kuntoon kurssin sisältö:

Kurssi on jaettu 3 moduuliin, jotka voit käydä läpi omassa tahdissasi.

1. Vinkkejä
Tässä osiossa annamme vinkkejä liittyen itsehoitotuotteisiin sekä linkki- ja lukuvinkkejä.

2. Ylävartalon hieronta
Tässä osiossa koulutetut hierojat Liisa ja Noora käyvät aluksi läpi yleistä asiaa hieromisesta ja hieronta-ergonomiasta. Sen jälkeen he opettavat sinulle kuinka hierotaan oikeaoppisesti pää, kallonpohja, niska-hartiaseutu, purentalihakset, yläselkä, olkapäät ja rintalihakset.

3. Ylävartalon venytykset
Tässä osiossa Liisa, Noora ja Satu ohjaavat kasvojumpan, rintalihasten-, selän-, sekä niskan- ja hartioden venytykset. Lisäksi myös keppivenyttelyvideo.

Kädet kuntoon -osion esittely

Kurssi on jaettu 3 moduuliin, jotka voit käydä läpi omassa tahdissasi.

1. Käsien hyvinvointi
Tässä osiossa kosmetologimme Satu kertoo käsien hoitamisesta ja hoitamiseen liittyvistä itsehoitotuotteista.

2. Käsien hieronta
Tässä osiossa koulutetut hierojat Liisa ja Noora käyvät aluksi läpi yleistä asiaa hieromisesta ja hieronta-ergonomiasta. Sen jälkeen he opettavat sinulle kuinka hierotaan oikeaoppisesti käsivarret, olkapäät ja rintalihakset. Satu näyttää yhdellä videolla myös kämmenten hieronnan.

3. Käsien venytykset
Tässä osiossa venyttelyohjaajaksikin valmistunut Liisa näyttää sinulle kämmenten- ja kyynärvarsien venyttelyt.

Jalat kuntoon -osion esittely

Kurssi on jaettu 2 moduuliin, jotka voit käydä läpi omassa tahdissasi.

1. Jalkojen hyvinvointi
Tässä osiossa kosmetologimme Satu kertoo jalkojen hoitamiseen liittyvistä itsehoitotuotteista, jalkojen yleisimmistä ongelmista sekä myös jalkojen hoitamisesta.

2. Jalkojen hieronta
Tässä osiossa koulutetut hierojat Liisa ja Noora käyvät aluksi läpi yleistä asiaa hieromisesta ja hieronta-ergonomiasta. Sen jälkeen he opettavat sinulle kuinka hierotaan oikeaoppisesti jalkapohjat, jalkaterät, sääret, pohkeet sekä etu- ja takareidet.

3. Jalkojen venytykset
Tässä osiossa venyttelyohjaajaksikin valmistunut Liisa ohjaa jalkojen venyttelyä, lonkankoukistajien- ja pakaralihasten venyttelyä sekä näyttää kuinka kuminauhaa voi käyttää apuna jalkojen lihashuollossa.