Vähennä stressiä ruokavaliolla

Stressiä vähentävillä ruoka-aineilla vähennät stressiä elimistössäsi, koska ne nostavat serotoniinin tuotantoa ja vähentävät kortisolin tuotantoa.

Antioksidantit

Marjat sisältävät paljon antioksidantteja. Sisältävät erityisesti c-ja e-vitamiineja, sekä hyvänlaatuista kuitua. Marjat myös mangnesiumia, kaliumia ja mangaania, jotka lievittävät jännitystä. Marjat voivat myös ehkäistä kortisolihormonin tuottoa.

Tumman suklaan on huomattu madaltavan adrenaliini ja kortisolitasoja. Suklaan sisältämä kaakao auttaa taistelemaan stressiä, masennusta ja väsymystä sekä muita psyykkisiä oireita vastaan. 

Punaviinin saattaa auttaa suojaamaan sydänterveyttä, se parantaa verenkiertoa ja saattaa auttaa hermoston epätasapainon säätelyssä. Pieni lasi viiniä rentouttaa mutta alkoholin vuoksi kohtuus on erittäin tärkeää.

Omega3 rasvahapot

Lohi ja muut kalat sisältävät omega3 rasvahappoja. Omega3 rasvahapot lisäävät välittäjä aineiden tuotantoa kuten serotoniinia ja vähentävät tulehdusta.

Avokadot sisältävät hyviä rasvahappoja, e-vitamiineja, ja hivenaineita, jotka suojelevat solukalvoja ja koko hermojärjestelmää. Voi auttaa myös korkeaan verenpaineeseen, kortisolitasoihin ja lievittää masennusta.

Mantelit ja pähkinät sisältävät e-ja b-vitamiineja, sekä kivennäisaineita ja hyviä rasvoja, jotka parantavat mielialaa ja nostavat energiatasoja. Sisältävät myös kuitua joka parantaa suolistonkuntoa, joka vähentää ruoansulatusongelmia.

Kaura lisää fyysystä ja psyykkistä energiaa ja rauhoittaa suolistoa. Kaura sisältää hyvälaatuisia hiilihydraatteja, jotka parantavat serotoniinitasoja ja nostaa mielialaa.

Hapantuotteet

Hapantuotteet eli kefiiri, luonnonjogurtti, hapankaali, suolakurkku sisältävät hyviä pakteereja, jotka parantavat suolistonkuntoa ja vaikuttavat suoraan aivokemiaan. Näiden ansiosta aivot lähettävät terveitä singnaaleja vagushermoskautta viestittäen tasaisesta terveestä mielialasta.